tisdag 24 juli 2012

'Burbygge'

När jag köpte Mandos bur så fick vi ju även med en till bur för 1 €, den var allmänt racklig behövde lite renovering. Men varför renovera när ingen ska bo där? Så buren flyttades ner i skogen och fick stå där.
Idag började pappa och jag renoveringen. Varför? För att vi ska få ett tillskott till niniflocken!

Det blir förhoppningsvis en liten dvärgvädur rex från Sweetys hoppkaniner, håller på att mejla och kolla in bäbisarna hon ska få snart. Nadja är verkligen glad nu!

I alla fall, idag började vi. Benen var rackliga, så de bytte vi ut. Eftersom att buren var helt täckt med nät på framsidan förut så gjorde vi 1/4 skyddad med en vägg i mellan och ett hål in som dörr (Med tröskel, pappa vill påpeka tröskeln :P). Vi fixade golvet, det hade varit nätgolv med ett plywood på före, så vi tog bort nätet och satte dit vattenfast plywood. Pappa fixade en stor fin sitthylla, som man också kan ta ut. Och så gjorde vi taket sneddat så att vattnet rinner ner sedan. Imorgon ska vi fixa luckorna, jag tyckte att de var alltför små så vi fixar två luckor på 'utedelen' och så en till 'innedelen', göra 'låsen' (eller vad de nu är) bättre och måla sen är den klar!
Fotar i morgon, hade fel objektiv på kameran idag så.. :P


2 kommentarer:

  1. Hej på dig! Vad kul att du får skaffa en till :) jag har dessvärre inte fått ditt mail, är det på jennyn.k@hotmail.com du skrivit? Klart du ska ha en sweety :) hihi

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att du ska skaffa en till :)

    SvaraRadera